sâmbătă, 18 octombrie 2008

MANASTIREA MRACONIA SI STATUIA LUI DECEBAL




Drumul ce leaga orasele Orsova de Moldova Noua trece prin mirifica zona a Cazanelor Dunarii,unice in lume prin maretia si splendoarea pitoreasca a acelor locuri,oferind tuturor ce pasesc aici multa liniste sufleteasca.Ajungand in Cazanele Dunarii,va puteti abate 3 km pe valea raului Mraconia,destinat turismului.In aceasta vale a existat de sute de ani vestigiile stravechii manastiri romanesti cunoscuta odinioara sub numele de "Sfanta Manastire Mracuna". Numele de "Mracuna" este de origine slava si inseamna "locul ascuns,intunecat," de aici"Manastirea Ascunsa".Aceasta manastire exista inca de la sfarsitul secolului al XIV-lea,desi in timp a mai fost daramata.Actuala manastire a fot ridicata pe malul Dunarii datorita maririi debitului de apa si a fost ridicata numai din donatii fara ajutorul Mitropoliei, acestea spuse de un enorias .Aici multe persoane"mai ales straine" intra sa admire frumoasele picturi si icoanele vechi de peste o mie de ani,sa lase un ban pt terminarea manastirii de pictat pe exterior.Inapoia manastirii spre Orsova sta mareata statuia lui Decebal, parca vegheaza manastirea de hotii de icoane.Aceasta statuie este sculptata la poalele muntelui si dezvaluie o persoana cu un caracter puternic, de conducator cum reiese din manualele de istorie.Ideea construirii statuii i-a apartinut omului de afaceri roman Iosiv C-tin Dragan,un istoric amator, costand-ul aproape un milion de dolari.Constructia a durat 10 ani pana a fi finalizata.Statuia lui Decebal are aproape 55 m inaltime si circa 25 m latime.Deasupra statui este ridicata o cruce,din lemn cred,care dupa parerea mea reprezinta increderea poporului dac in divinitate.Nu-mi ramane decat sa va spun ca este pacat sa nu opriti la manastire si la statuie daca aveti drum pe acolo, e pacat sa stiti.

8 comentarii:

A.H.1.N.1 spunea...

Si tu vrei sa te credem ca articolul de mai sus nu l-ai copiat de pe net, nu?

Pacala spunea...

Daca nu ma crezi treaba ta,dar este adevarat ce am scris, nu este copiat nimic.O sa bag si fotografii cu Manastirea si statuia lu' Decebal.

A.H.1.N.1 spunea...

Pai baga-le o data, sau ai uitat cum se face? Esti cam puturos Pacala. Pune mana de mai slabeste...

STAFIE spunea...

M-a intrebat pe mine aseara la ora 23:00 cum se faca si el sa bage poze pe blog si cred ca mai bine de o juma' de ora i-am dat explicatii prostovanului. Ceea ce vreau sa-l intreb este legat de portiunea aia de 3 km ca sa stiu sigur daca nu cumva sunt 4. Poate nu stiti dar la Pacala numaratoarea incepe de la 0. Si inca ceva... Textul e copiat 100% deoarece nu cred ca ai avut timp sa te documentezi astfel incat sa descrii cu lux de amanunte acele zone , plus ca textul din prezentul articol nu are greseli gramaticale si de ortografie , deci nu te caracterizeaza. Oare sa fi invatat Pacala gramatica limbii romane in timp ce juca la nunta sau in timp ce trebuia sa-si defloreze nevasta ??? Trebuie sa aflam neaparat... Este doar o chestiune de timp...

Pacala spunea...

Bai terminatule, te-am intrebat pe tine ca nu mi-a raspuns Brotacu la telefon ca nu te sunam pe tine, stai linistit.Cat despre copiat eu nu sunt pampalau ca tine sa nu stiu sa creez doua fraze.Drept dovada sunt articolele de pe blogul tau care sunt 100% copiate. La scris prostii nu te intrece nimeni,acolo da, ai inspiratie.

Păcală spunea...

Nu nu e copiat nu vezi ce vocabular obtuz are?Nu mai are greseli gramaticale datorita unei aplicatii din PACALA XP.Din pacate nea Gate nu a inventat nici un program care sa inlocuiasca lipsa de educatie.Pacat!Blogu lui Pacala: Un punct misterios pe suprafata soarelui sau un fals al lui Pacala

ppscslv spunea...

Ma gustere, s-ar putea sa ai mare dreptate in privinta aplicatiei aleia din Pacala XP...

STAFIE spunea...

Hopa ! s-au unit cei doi Pacala...Poate din doi prosti iese unul bun