miercuri, 2 ianuarie 2008

Pacala in vizita la Turnu Magurele de Anul Nou

Pacala in vizita la Turnu Magurele de Anul NouIn dimineata lui 1 ianuarie 2008 Pacala a tulit-o spre Turnul Magurele la ta-su si ma-sa ca tare dor i se facuse de ei, nu-i mai vazuse de la Craciun (atunci il vizitasera ei la Bucuresti) si avea o pofta nebuna de a manca o ceapa sparta cu mamaliga facuta la ceaon.

Si nu intra bine Pacala in sat ca incepu unu sa strige in gura mare cat il tineau bojogii:
- Ieteteeeeeee! A venit ala cu usa in spate, si in nici un minut se stranse tot satu' in jurul lui Pacala sa auda de stire ce mai este prin lume, ca doar venea de la Bucuresti.

Numai ca, Pacala, pana sa ajunga in sat, pe tren, isi cam facuse de cap cu o kila de tuica scotiana (i-o luase lu' ta-so, dar i s-a facut pofta si... si!), il luase un pic mai mult chefu' de vorba si glume si se apuca omul cu usa in spate sa dea vrute si nevrute: ba ii minti pe bietii sateni ca a cumparat din Cora, la Bucuresti, oua de gaina cat casa, ba ca el a ajuns primar in Bucuresti, ori ca le trage metrou de la Bucuresti, ba ca ca a vazut apa care arde, sau ca in alta parte innotau pestii cu capul prajit si tot asa o dete din gluma in minciuna, ca satenii se suparara rau de tot pe motiv ca Pacala se crede om de la oras si ii minte cu nerusinare.

Urmariti mai departe peripetiile lu' Pacala:

Niciun comentariu: